TripAdvisor kupio Jetsetter

Jetsetter – online turistički magazin, našao je kupca i to ni manje ni više nego TripAdvisor, najveći turistički sajt na svetu, po broju registrovanih korisnika.

Detalji oko ove akvizicije još uvek nisu dostupni javnosti.

Iz TripAdvisor-a su izjavili da je Jetsetter, prirodno dodat njihovoj grupi sajtova, posvećenoj akcijskim prodajama i popustima kao što su BookingBuddy, SniqueAway i Tingo.

Povodom toga, suosnivač i CEO TripAdvisor-a, Steve Kaufer, je izjavio:

“Jetsetter je izuzetan brend i oduševljeno pružam dobrodošlicu ovom timu u TripAdvisor porodicu”.

“Sa Jetsetter-om i našim SniqueAway brendom, sada imamo dva vodeća sajta koji su posvećeni prodaji privatnog smeštaja. Uzbuđeni smo zbog mogućnosti koje ova kupovina stvara, što će sigurno rezultirati u povećanom zadovoljstvu naših korisnika”.

Nakon ovog preuzimanja, CEO Jetsettera će biti Gospođa Michelle Peluso, koja je van scene već više od 3 godine, jer je 2009. godine napustila Travelocity. Ona je izjavila: “Za kratko vreme, ovaj online magazin je zauzeo mesto jednog od vodećih igrača u turističkom prostoru, i zaista smo ponosni što je ovaj dogovor konkretizovan”.

“Postoji snažna sinergija između Jetsettera i TripAdvisora i ubeđeni smo da će snagom Jetsettera i samo grupacija oko TripAdvisora ubrzati svoj razvoj”.

Still quiet here.sas

Leave a Response