Zlatibor, Sirogojno, Mokra Gora, Mećavnik, Tara, Potpećka i Stopića pećina, Tornik i Čigota

 

Villa natural woodZlatibor

U neposrednoj blizini i na samom Zlatiboru, nalaze se brojni kulturno istorijski i entološki spomenici i atrakcije. Predlažemo da posetite sledeća mesta i zagolicate svoju maštu prirodnim i kulturnim lepotama ovog kraja. Nećemo Vam otkriti baš sve…

Villa natural woodEtno selo-Sirogojno

muzej u Sirogojnu pod otvorenim nebom “Staro selo” je zapravo autentično selo sa kraja 19. i početka 20. veka i prikazuje život seoske porodice.

Villa natural woodMokra Gora

jedna od najlepših železnickih trasa na svetu, prolazila je do 1974. neposredno kraj Zlatibora, Mokrom Gorom. Voz danas ponovo saobraća, kao turisticka atrakcija. Parna lokomotiva probija se kroz stenovite tesnace, useke, trasom na kojoj pruga pravi neobičnu putanju u obliku broja osam, pa se i naziva “Šarganska osmica”.

mecavnikMećavnik

na putu za Taru, nalazi se još jedna atrakcija, etno selo Mećavnik, koje je sagradio poznati reditelj, Emir Kusturica.

TaraTara i  kanjon reke Drine

U neposrednoj blizini Zlatibora, nalazi se još jedna lepotica medju planinama, Tara, koja svojim prirodnim lepotama i blizinom pruža mogućnost dnevnih izleta, raftinga na Tari….

Potpećka i Stopića pećina

u blizini Užica, na putu ka Beogradu, nalazi se Potpećka pećina. U neposrednoj blizini je restoran i selo Zlakusa.

Nedaleko od Zlatibora, na putu za Sirogojno, pored mesta Rožanstvo, nalazi se novootvorena Stopića pećina… Obavezno je posetite!

tornikSkijaliste Tornik i Čigota

Najviši vrhovi, Tornik (1496 m.n.v.) i Čigota (1422 m.n.v.) za ljubitelje planinarenja pružaju mogućnost celodnevnih šetnji.

Za ljubitelje skijanja, na 7 km od centra Zlatibora se nalazi ski centar Tornik, koji ima tri staze i moderan šestosed.

Kanjon reke UvacKanjon reke Uvac

Na 30 km od Zlatibora nalazi se Kokin Brod,mesto sa koga je najbolje krenuti camcem u obilazak zasticenog rezervata prirode Uvac.Na tom lokalitetu nastanjena je retka vrsta orla”beloglavi sup”.

TaraTara

Turisticku ponudu Zlatibora takodje upotpunjuje blizina planineTara sa svojim pejzazima u letnjim i zimskim mesecima.Zimi je dostupno i skijaliste.

Skijaliste IverSkijaliste Iver

Skijasku ponudu zlatiborskog okruga upotpunjuje i skijaliste Iver udaljeno 7 km od Mecavnika a 40 km od Zlatibora.Na samom skijalistu se nalazi hotel Mladost

Više o izletima i drugim sadržajima možete saznati kod nas…